احمدینژاد در شبکه خبر:در زمان جنگ با رانت دلار 7 تومانی میلیونر
دکتر احمدینژاد با حضور در برنامه 30 دقیقهای شبکه خبر پس از آنکه به سؤالات اقتصادی و فرهنگی پاسخ داد و نوبت به پرسشهای فرهنگی و مسائلی مانند آزادی بیان رسید، انتقادات صریح خود را از نبود این عنصر مهم در جامعه طی دولتهای موسوی، هاشمی و خاتمی خواند.دکتر احمدی نژاد با بیان اینکه ریشه مفاسد در کشور ما، پارتی بازی در سال های گذشته است، تاکید کرد: کسانی که تحمل شنیدن کمترین نقد را نداشتند امروز مدعی انحراف در دولت شده اند، اگر لازم باشد به خاطر دفاع از حقوق ملت اسناد عملکرد دوران برخی از مدعیان را بازگو میکنم.
رئیس جمهور با حضور در برنامه شبکه خبر در پاسخ به سوالی درباره اشتغال و کنترل تورم گفت: تورم به معنای رشد قیمتها بدون رشد درآمد جامعه به همان نسبت است و درواقع آن رشد قیمتی منفی است که قدرت خرید را کاهش دهد و منجر به فاصله طبقاتی شود و نارضایتی اجتماعی و بیعدالتی ایجاد کند.
ی یکی از علل تورم را معیوب بودن برخی ساختارها دانست و گفت: وقتی ساختارها معیوب باشند مصرف انرژی و استفاده از نیروی کار درست انجام نمیشود و این مشکل ساختاری اقتصاد ملی را دچار مشکل میکند.
احمدینژاد بدهی دولتها به بانک مرکزی را نیز یکی از علل ایجاد تورم دانست و اظهار داشت: از سال 58 تا آخر دولت هشتم همواره استقراض دولت از بانک مرکزی وجود داشته و این به معنای ریختن پول در جامعه و بالا رفتن قیمتها بود. و در همین راستا میزان بدهی دولت تا پایان دولت هشتم به بانک مرکزی 11 هزار میلیارد تومان بود و در همه دولتها نیز افزایش داشت و تنها در این دولت این بدهیها کاهش یافت و تازه ما 7 تومان سال 60 را همان 7 تومان حساب کردیم درحالی که الان آن رقم باید چند برابر محاسبه شود اما در عین حال بدهی این دولت به بانک مرکزی نسبت به دولتهای قبل کاهش داشته است.
رئیس دولت نهم عملکرد بانکها در تزریق منابع به جامعه را یکی دیگر از عوامل تورم دانست و با اشاره به اصلاحات ساختاری دولت نهم در زمینههای اقتصادی اظهار داشت: دولت نهم اصلاحات ساختاری را در 7 بخش از جمله بانکها، بیمه، بهرهوری، نظام توزیع و مالیاتها آغاز کرد و لوایح آن نیز آماده ارائه است و ضوابط بانکها نیز منظم شده و لایحهای نیز در این زمینه به مجلس میرود.
احمدینژاد با اشاره به روند رو به کاهش تورم در دولت نهم نسبت به سالهای گذشته اظهار داشت: از سال 60 در یک دوره 4 ساله متوسط نرخ تورم 18.9 درصد بوده و از سال 63 تا 67 نیز متوسط نرخ تورم به 20 درصد رسید؛ از سال 68 تا 72، نرخ تورم 17.6 و از سال 72 تا 76 نرخ تورم 32.9 درصد بود ضمن اینکه در یک سال نرخ تورم به 49.5 رسید.
وی افزود: در دولت بعد نیز متوسط نرخ تورم 17 درصد و در 4 سال دوم دولت قبل نیز متوسط نرخ تورم 17.5 بود که در 4 سال دولت نهم به 16.6 رسید درحالی که در این دولت علاوه بر بالا رفتن قیمت جهانی، مسئله بنزین نیز بوجود آمده بود که پیشبینی تورم بالایی برای آن میکردند.
احمدینژاد با تاکید بر فعالیت همه جانبه برای ایجاد اشتغال و کاهش نرخ بیکاری، نرخ سرمایهگذاری در بنگاههای بزرگ را در دولت نهم روزافزون دانست و اظهار داشت: سرمایهگذاری در صنایع بزرگ تا پیش از این دولت 11 هزار میلیارد بود که در دولت نهم به 50 هزار میلیارد رسید یعنی بیش از 4.6 برابر رشد داشت و در ابتدای دولت نهم 3 میلیون نفر بیکار بودند که یک فاجعه بود که اکنون تعداد آنها به 2میلیون و 200 هزار نفر رسیده است.
رئیس جمهور با اشاره به فعال شدن بنگاههای کوچک در دولت نهم گفت: در صنایع بزرگ برای اشتغالزایی برای یک نفر حداقل 300 میلیون تومان سرمایهگذاری لازم است که این سرمایهگذاری در بنگاههای کوچک به 15 تا 25 میلیون تومان میرسد و در حقیقت بنگاههای زودبازده حلقههای کوچک بنگاههای بزرگ هستند که زودتر به نتیجه میرسند که نشان داده شد که در دو سال و نیم با این روش و البته در کنار بنگاههای بزرگ 800 هزار شغل جدید ایجاد شد و نرخ بیکاری دو درصد کاهش یافت و البته با موانعی هم مواجه شد چرا که دیدیم هرکار خوب با هجوم و اطلاعات غلط مواجه میشود.
احمدینژاد جذب سرمایهگذاری خارجی در دولت نهم را به نسبت مدت مشابه در دولت قبل سه برابر دانست و گفت: اگر این سرمایهها در صنایع مختلف وارد تولید و بهرهبرداری شود، در فضای اشتغال جهشی ایجاد خواهد شد؛ در کشاورزی نیز ظرفیت بالایی داریم و علیرغم آنکه میگفتند ارقام پیشبینی شده در قانون برنامه درباره کشاورزی غیرواقعی است اما در این دولت بیشتر از ارقام پیشبینی شده در زمینه کشاورزی کار انجام شده است.
احمدینژاد در پاسخ به سوالی درباره مفاسد اقتصادی اظهار داشت: بخشی از مفاسد اقتصادی از ساختارها نشأت میگیرد و به همین دلیل باید آئیننامهها، ضوابط و امتیازات ویژه اصلاح شود تا یک فرد نتواند با یک مجوز، به راحتی میلیاردر شود که تقریبا این کار به طور کامل در این دولت انجام شد. اما یک بخش دیگر از مفاسد اقتصادی مربوط به ارتباطات خارج از دولت است یعنی به عنوان نمونه فردی از منابع عمومی استفاده میکند اما آنرا در بخش درست مورد استفاده قرار نمیدهد و دیدیم که افرادی برای ساخت کارخانه وام گرفتند اما آن پول را به بازار مسکن تزریق کردند و اکنون هم پول را پس نمیدهند چون دستشان در دست قدرتمندان است و وقتی بانک از آنها میخواهد که پول را پس بیاورند دهها نفر زنگ میزنند و بانک را تهدید میکنند و این نشان میدهد که مفاسد اقتصادی در خارج از دولت تحت حمایت بخشی از مراکز قدرت شکل میگیرد.
وی ادامه داد: در زمان جنگ که مردم کوپنی زندگی میکردند، افرادی به وسیله ارتباطات خود، درحالی که دلار 150 تومان بود، دلار 7 تومانی میگرفتند و به جای ایجاد اشتغال و استفاده درست از آن، برای خود ثروت جمع میکردند و همین منجر به فساد میشود، و یا اینکه اجازه میدادند یک نفر به صورت انحصاری جنسی را وارد کند و بعد هم آنرا بصورت کوپنی به مردم میدادند و این فرد با این مجوز که به واسطه ارتباطات بدست آورده بود براحتی میلیونر میشد و یا اینکه خریدهای دولتی را به افرادی میسپردند که برای خود پورسانت جمع میکرد که البته بعدها قانونی در مجلس در این زمینه تصویب شد تا از آن جلوگیری شود.
احمدینژاد مبارزه با مفاسد را کاری دشوار دانست و اظهار داشت: در خارج از دولت آدمهای درشتی در این زمینه ایجاد مفاسد فعال هستند که هنوز درباره آنها چیزی نگفتم و نگفتهام که اینها چه کسانی هستند و چه چیزهایی حتی به خود من گفتهاند.
وی تاکید کرد: باید در ساحت عمومی کشور ریشههای مفاسد را خشک کنیم و امیدواریم که مجلس و قوه قضائیه نیز در این زمینه همکاری کنند.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوالی درباره برنامههای وی در زمینه جوانان و بانوان، این دو قشر را قشری بسیار مهم و اصیل دانست و گفت: زنان کانون جوشش محبت و جوانان سرمایه آینده یک ملت هستند و جهت نگاه دولت نهم همواره تقویت نظام خانواده و ازدواج بوده است.
وی با تاکید اینکه برای تحکیم مبانی خانواده و جوانان در برنامه چهارم توسعه کار خاصی مدنظر نبود اظهار داشت: ما در برنامه پنجم توسعه در این زمینه بطور مفصل کار کردیم و در برنامه پنجم در مسائل اجتماعی، موضوعاتی از جمله ازدواج، اشتغال و مسکن جوانان و ارتقاء منزلت زنان در جامعه و حل مشکلات آنان پیشبینی شد.
رئیس جمهور به برخی از دستاوردهای دولت نهم در زمینه زنان و جوانان اشاره کرد و گفت: ظرفیت تحصیلات تکمیلی در دولت نهم 70 درصد افزایش یافت و امکانات ورزشی نیز دو برابر شد و فرصتهایی از جمله صندوق مهر امام رضا(ع) و مسکن مهر راهاندازی شد که در زمینه مسکن مهر از تابستان امسال منابع سرازیر خواهد شد و به صورت یکجا ظرف 10 یا 12 ماه یک میلیون مسکن تولید خواهد شد.
وی با اشاره به بیمه زنان خانهدار و یکسان کردن دیه بیمه زن و مرد خاطرنشان کرد: امروز در بالاترین مراکز علمی پژوهشی و دانشگاهی شاهد حضور فعال زنان در عرصههای مختلف هستیم.
مجری این برنامه نظر احمدینژاد را درباره نوع اطلاع از نظرات مردم و میزان آزادی رسانهها برای نقد دولت جویا شد که وی پاسخ داد: نقد لازمه زندگی و پیشرفت است اما نباید انحصاری باشد بلکه نظارت عمومی سلامت و پیشرفت را تضمین خواهد کرد و مرز آزادی و نقد باید منافع ملی و حقوق مردم باشد.
وی افزود: ما از نقد استقبال میکنیم اما معتقدم واژه نقد هم مثل واژه آزادی قربانی شد؛ 24 سال دولت در دست یک گروه بود و علاوه بر آن زمان، اکنون هم آنها با هم هستند؛ در آن زمانها دریچه نقد به طور کامل بسته بود؛ در زمان جنگ یک روزنامه منتقد بود و فقط هفتهای یکی دو بار با استفاده از همان آماری که خود دولت ارائه میداد، نقد اقتصادی مینوشت، اما همان را هم تحمل نمیکردند و شعار مرگ بر آن روزنامه میگفتند و حتی نخستوزیر وقت هشدار میداد که اگر تعطیل نکنید برخورد میکنم.
احمدینژاد ادامه داد: در 8 سال بعد از آن نیز دولت علیه یک روزنامه منتقد مدام فعالیت میکرد و حتی رئیس دولت از تریبونهای مختلف آن یک روزنامه را تحت فشار قرار میداد. در 8 سال سوم نیز کوچکترین نقد، با هجوم سنگین مواجه میشد و حتی یادم هست که در دانشگاه خودمان یک استاد یک نقد کوچک منتشر کرد اما آنچنان به او حمله کردند و گفتند تو ضد دوم خرداد و ضد دولت و ضد رئیس جمهور هستی و پیام را دریافت نکردهای.
رئیس جمهور تصریح کرد: اما در این 4 سال در مقابل هجمه بسیار سنگین، عکسالعمل نشان ندادیم و 4 سال است که بیش از 20 روزنامه و صدها سایت و تریبون حرفهای ناروا و تهمت و دروغ منتشر میکنند. اما ما آنها را در راستای پیشرفت کشور تحمل کردیم و جالب است آن کسانی که آن سه دوره 8 ساله را اداره کردند حالا میگویند این دولت از مسیر منحرف شده است درحالی که ما در هر شاخص چند برابر آنها کار کردیم.
وی تصریح کرد: به حول قوه الهی و به مدد امام زمان و ایستادگی رهبری عزیز و ملت ایران ما در سیاست خارجی اکنون در اوج هستیم اما آنها میگویند باید به گذشته برگردیم و با آنکه 24 سال کارها در دست آنها بود و اکنون مردم فرد دیگری را انتخاب کردند، باز هم میخواهند با تهمت و فحش کارها را به گذشته برگردانند و حتی وقتی میگوئیم نقد خود را ارائه دهید، حرفی برای گفتن ندارند و فقط دیگران را متهم میکنند و این به معنای سوء استفاده از نقد و آزادی است؛ البته تحمل من بالاست و قبل از این هم گفتم که آنها را بخشیدهام اما اگر لازم شود بخاطر دفاع از حقوق ملت مجبور خواهم شد که بگویم در این سه دوره 8 ساله چه اتفاقاتی افتاده است و پرونده آنها را باز کنم که امیدوارم این کار لازم نشود.
وی تصریح کرد: ما درباره حرفهایی که میزنیم سند داریم و هرچه که میگوئیم با آدرس روی زمین نشان میدهیم و آنها هم باید برای حرفهایشان سند ارائه دهند؛ ما که دعوا نداریم ما میگوئیم باید منطقی گفتگو کرد و به ملت هم که ایمان داریم و همه باید در برابر انتخاب ملت تسلیم شویم؛ یک بار بعد از 24 سال مردم فردی غیر از آنها را انتخاب کردند اما آنها میگویند ملت منحرف شده است درحالی که باید بگذارند عدهای غیر از آنها هم کشور را اداره کنند.
احمدینژاد پیشرفت کشور را نیازمند همدلی دانست و خاطرنشان کرد: من خدمتگذار ملت هستم و برای کار در جهت خدمت به مردم خدا شاهد است که حتی یک روز را هم از دست ندادهایم.
کلمات کلیدی : اخبار فتنه 88